Прокат велосипедів: ціни, умови Спортивні секції Програма походів, маршрути та ціни Прокат туристичного спорядження Поради туристу

До озера Шибеного і на г. Піп Іван, попри озеро Марічейка

Вихідний пункт – устя потоку Шибеного до Черемошу (довжина траси 13 км, вертикальний підйом 1170 м угору).

Від устя Шибеного до Черемоша йдемо на захід 4 км дорогою, яка допускає автомобільний рух, і приходимо до греблі одного з найбільших в Карпатах озера Шибеного. Це озеро природного походження , яке було пристосовано, як збірник води для сплаву дерева дарабами по Черемошу. Воно знаходиться на висоті 1024 м, його довжина становить 850 м, ширина – 200 м, а глибина біля шлюзу – 25 м.

Оглянувши озеро, вертаємо назад 1,5 км дорогою, якою ми прийшли, до устя з лівого боку потоку Погорільця з Шурином. Між ними хребтом веде плай на полонину Веснарка, під горою Шурином. Тут повертаємо направо, залишаючи Шурин зліва. Плай веде спершу в напрямку на північний схід, відтак на північ ний захід і приводить до прегарного озерця Марічейка (5 км від початку підйому).

Відразу за озерцем починається полонина Марічейка і по ній, в напрямку на захід, виходимо на сідло між Попом Іваном і Шурином. З сідла виходимо направо на найбільш лагідне рамено Попа Йвана і ним досягаємо вершини.